Tester

BAMBI BÄST FÖR BARNEN

När det gäller våra barn är säkerheten extra viktig. Tidningen Praktiskt båtägande genomförde nyligen ett stort test av 12 olika barnflytvästar. Glädjande nog utsågs Baltic Bambi till ”Bäst i test”, med pluspoäng för bra komfort, alternativ fästpunkt för grenband och att den vänder snabbt.

Ladda ned testet

BALTIC RIB OCH BALTIC OFFSHORE BÄST I TEST

Nyligen testade försäkringsbolaget Alandia uppblåsbara räddningsvästar och seglingsvästar. Efter tuffa och omfattande utmaningar stod det klart att det var Baltics två modeller som rekommenderades. Bland annat skriver de att ”Mest beröm bland de uppblåsbara fick hybridvästen Baltic RIB” och ”Bland seglingarvästarna blev vi imponerade av Baltics Offshoremodell”.
Testet i sin helhet hittar du på Alandias hemsida.

BALTIC ULTIMATE I TOPP

I Fiskejournalens test av uppblåsbara räddningsvästar toppar Ultimate.

Betyg: 15/15
Kommentar: Bäst i test
Flytkraft: Klassning 150 Newton, tillverkarens uppgift 165 Newton.
Storlek: >40 kg (40-150)
Vikt: 1,1 kg
Godkänd enligt: EN ISO 12402
Cirkapris: 1 500 kronor

Omdöme
Ultimate är en behändig väst på många sätt. Komforten är hög tack vare en fleecefodrad krage och en mjuk ryggdel i mesh med fodrade ryggband. Via ett fönster på fronten har användaren bra koll på att mekanismen fungerar. Selen är genomtänkt utformad så att inga lösa remmar är i vägen. De olika delarna är lättåtkomliga för funktionskontroll och enkla att återställa tack vare integrerad lunga och brett kardborreband. Väl fungerande och lättåtkomlig visselpipa.

Ladda ned testet