Nyheter

Besök oss på Allt för sjön 2020!

Kom och se årets nyheter!

Fredag 13/3 och söndag 15/3 träffar du Sven Melander i vår monter där han berättar om sin medverkan i pjäsen “Att angöra en brygga”. Du hittar oss här: C08:11

Ocean 5 – rekordrodd över Atlanten

Förra året stöttade Baltic äventyrarteamet The Ocean 5. Som ett av lagen i Talisker Whisky Atlantic Challange utsatte de sig för den ultimata prövningen genom att ta sig an en av världens största fysiska utmaningar: att ro över Atlanten.

Teamet kontaktade Baltic i jakt på säkerhetsutrustning, inspirerade av deras mål och det projekt de främjade levererade Baltic 5 st Legend 165 räddningsvästar samt säkerhetsselar och säkerhetslinor till besättningen.

The Ocean 5 gjorde ett fantastiskt jobb och nådde land den 17 januari efter 36 dagar till sjöss. De hamnade på fjärde plats totalt och slog också rekord som det snabbaste femmannalaget att korsa Atlanten i roddbåt, knappt 24 timmar snabbare än det tidigare rekordet.

Teammedlem Chris Hodgson kommenterade efter loppet; ”På lagets vägnar vill jag uttrycka min tacksamhet för att ha försett oss med så fantastiska flytvästar, selar och säkerhetslinor. Selarna och linorna bars bokstavligen dygnet runt, eftersom det var absolut nödvändigt att vi inte blev separerade från båten. Vi var mycket imponerade av linorna, framförallt karbinhakarnas  användarvänlighet och deras motståndskraft mot korrosion i de tuffaste av miljöer. Vi använde flytvästarna väldigt mycket och kände oss inte bara väldigt säkra utan också bekväma. Som sjöman som testat nästan alla typer av flytvästar på marknaden kan jag med säkerhet säga att det här är det bästa jag har stött på. ”

The Ocean 5-projektet inrättades för att öka medvetenheten om och medlen till The Plastic Soup Foundation, en organisation som leder kampen mot plastföroreningar direkt vid källan genom att förhindra att de sprids till miljön och havet. Idag finns 393 miljoner ton plast i havet, varav 99% är dold under ytan som ”plastsoppa”.

Ett stort grattis till The Ocean 5-teamet från oss på Baltic!

 

 

 

TOP FLOAT

Tunn och smidig flytjacka med tre utvändiga fickor med dragkedja. Fleecefodrad krage. Reglerbar UV-gul kapuschong. Avtagbart grenband. Dragkedjeöppningar i ärmhålen för ventilation. Godkänd enligt samma standard som en vanlig seglarväst. Bärförmåga 60N. Två års garanti.

Storlekar: S 60-70, M 70-80, L 80-90, XL 90-100, XXL 100+ kg.

RADIAL

Nyutvecklad funktionsväst med hela sex stycken justeringsmöjligheter, två i vardera sida samt bägge axlarna. Resår i sidbitarna samt grenband. Minsta storleken har dubbla grenband. Neopreneskydd över axelremmarna. Reflexpiping på framsidan. Fem års garanti.

Storlekar: barn 25-40, junior 40-50, S/M 50-70, L/XL 70+ kg.

Compact. Marknadens lättaste och smidigaste räddningsväst.

Nyutvecklad 100N räddningsväst som har en suverän passform och bekvämlighet. Den har samma prestanda som den traditionella orange räddningsvästen. I och med att den har en mindre lunga än våra andra uppblåsbara räddningsvästar så är den mycket lättare och smidigare. Inspektionsfönster som med automatventilens två gröna indikatorer visar att västen är laddad och klar för användning. Bärförmåga 100N. Löstagbart grenband. Compact är en väst som du verkligen vill ha på dig.

Fem års garanti. Storlek: 30-110 kg.

Stinger

Nyutvecklad flytväst för vattensport. Kraftiga handtag på bröstet för passageraren att hålla fast sig i. Reflex på axlarna. Utvändig ficka med dragkedja.Bärförmåga 60N. Fem års garanti.

Storlekar: S 30-50, M 50-70, L 70-90, XL 90+ kg.

iFLOAT

iFloat finns i två utföranden, 50N respektive 150N bärförmåga. iFloat 50 klassas som en seglarväst och iFloat 150 klassas som en räddningsväst. Bägge modellerna blåses upp med hjälp av en gaspatron som aktiveras genom att man drar i det manuella uppblåsningssnöret. Den uppblåsbara lungan och munventilen samt den manuella gasventilen är desamma som i våra andra uppblåsbara räddningsvästar. När man trillat i vattnet drar man fram lungan ur magväskan, trär den över huvudet och drar i det manuella uppblåsningssnöret.Västen blåser då upp sig. Rekommenderas endast till simkunnig person.

Fem års garanti. Storlek: 40-130 kg

Legend 190

Nyutvecklad modell med extra mycket bärförmåga och med utmärkt passform. Luftigt meshfoder mot kroppen samt avtagbart grenband. Legend 190 ligger längre ut på axlarna och längre bak från nacken än många andra modeller. Integrerad säkerhetssele med vävd ögla att fästa livlinan i. Bärförmåga 190N.

Modell SLA är utrustad med sprayhood, nödljus och fäste för AIS och är därmed godkänd för internationell havskappsegling. Inspektionsfönster som med automatventilens två gröna indikatorer visar att västen är laddad och klar för användning.

Fem års garanti. Storlek: 40-120 kg

Gilla oss på Facebook!

vår nya Facebook-sida kan du hitta produktnyheter, instruktionsfilmer, tävlingar och allt annat roligt som händer i Baltics värld.

Här kan du också kommentera, prata med andra entusiaster eller varför inte lägga upp din egna bilder från hav och sjö?

Välkommen in till oss på Facebook!